december 08, 2018

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Gedurende de laatste drie maanden stond het terracottaleger van keizer Qin in het centrum van Doetinchem. Duizenden bezoekers trokken naar de stad om de tentoonstelling te bezoeken. De tentoonstelling in Doetinchem wordt verlengt tot en met februari/maart 2019, waardoor de krijgers Chinees Nieuwjaar in Doetinchem meemaken.

Organisatorisch verandert er weinig in 2019. Vanaf 1 januari wordt het lage btw-tarief van 6% verhoogt naar 9%, deze verhoging wordt niet doorberekend in de ticketprijzen. De ticketprijzen blijven dus ongewijzigd voor 2019. Wel worden de openingstijden op de schop genomen, vanaf 1 januari gelden de volgende openingstijden:

[fusion_table fusion_table_type=”1″ hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 – 18:00
Woensdag 11:00 – 18:00
Donderdag 11:00 – 18:00
Vrijdag 11:00 – 21:00
Zaterdag 10:00 – 18:00
Zondag 12:00 – 17:00

[/fusion_table]

Tickets blijven in 2019 online verkrijgbaar via onze partner Ticketmaster. Vanaf maandag 10 december is het mogelijk tickets te kopen voor januari 2019!

Qin Shi Huangdi

De tentoonstelling vertelt het verhaal over Qin Shi Huangdi, zijn echte naam was Ying Zheng (嬴政). Chinese MuurGeboren als prins in de Qin staat kwam hij op 13-jarige leeftijd op de troon. Hij verenigde enkele jaren later de oorlogvoerende staten tot een rijk, stichtte de Qin-dynastie en benoemde zichzelf tot eerste keizer van China op 38-jarige leeftijd. Qin Shi Huangdi is vooral bekend van het enorme terracottaleger dat hij liet bouwen. Hij gaf echter ook opdracht de muren van voormalig oorlogvoerende staten samen te voegen tot de Chinese Muur (Grote Muur).

In het jaar 210 voor Christus stierf de keizer, hij is 49 jaar oud geworden. Men vermoed dat Qin Shi Huangdi om het leven is gekomen door kwik vergiftiging. Het mysterie rondom zijn dood is echter tot op de dag van vandaag onopgelost. Wellicht dat er in de toekomst meer duidelijk wordt wanneer de tombe wordt geopend.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een antwoord

Your email address will not be published.