ROTTERDAM – Rotterdam is binnenkort het toneel van de tentoonstelling over het Chinese terracottaleger. De adembenemende erfenis van de Eerste Keizer van China verhuist naar Alexandrium Shopping Center. Levensgrote terracotta-figuren zoals krijgers, cavalerie-paarden en keizerlijke strijdwagens zijn vanaf 10 mei te zien in Alexandrium Shopping Center.

Het Terracottaleger van Keizer Qin

Het terracottaleger in strijdformatie

Deze indrukwekkende tentoonstelling wordt georganiseerd door de Nederlands Chinese Handelskamer. Zij brengen met de tentoonstelling Chinese cultuur en historie onder de aandacht in Nederland. De geschiedenis van het terracottaleger dateert van de oprichting van China. Het leger werd gebouwd tijdens het bewind van keizer Qin Shi Huangdi, hij regeerde in de jaren 221-207 voor Christus en staat bekend als de stichter van het eerste verenigde Chinese rijk. De vondst wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in de geschiedenis van de mensheid. Het terracottaleger wordt ook wel bekend het achtste wereldwonder genoemd. De vondst werd in 1987 ingeschreven op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Deze tentoonstelling is een uitgelezen kans voor het Nederlandse publiek om een indruk te krijgen van het alledaagse leven van de Qin bevolking. Bezoekers krijgen een idee van de cultuur van meer dan 2000 jaar geleden. Miljoenen mensen bezochten deze rondreizende tentoonstelling in voorgaande jaren. De pilot in het oosten van Nederland werd vol lof ontvangen. De Nederlands Chinese Handelskamer promoot met deze tentoonstelling culturele uitwisseling tussen China en Nederland.

Het terracottaleger van Keizer Qin is te zien in het Alexandrium Shopping Center op straatniveau aan Kleine Beer 8, 3067 ZW Rotterdam. Het winkelcentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer of auto. Plan je route.

Aanvullende informatie

De openingstijden van de tentoonstelling verschillen iets met die van het winkelcentrum. Bekijk alle actuele openingstijden, sluitingsdagen en extra koopavonden.

Van tevoren reserveren is aanbevolen, er zijn een beperkt aantal kaartjes per dag beschikbaar. De voorverkoop start vrijdag 26 april 2019, koop je voor 9 mei kaartjes dan ontvang je 10% korting.

Groepen (20+ bezoekers) en scholen kunnen contact opnemen met ons team om een bezoek te plannen.